Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 03.02. 2025
Dnes má svátek Blažej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bramborová galetka

fotka Bramborová galetka
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 85 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Bramborová galetka:

1 kg brambor  | 150 g ementálu  | 30 g másla  | 3 lžíce oleje  | 1 cibule  |  sůl  |  pepř

Postup přípravy receptu Bramborová galetka:

Omyté, osušené brambory rozkrájíme na jemné plátky (jako okurky na salát), posolíme, popepříme a rozdělíme na 4 části. Do teflonového hrnce dáme olej, 10 g másla a špetku soli. Vykládáme ho plátky brambor od středu dokola, jako bychom skládali květinu. Když rozložíme celou jednu část brambor, posypeme je jedním dílem ementálu. Končíme vrstvou brambor, kterou polijeme rozpuštěným máslem. Přidáme bouquet garni a cibuli rozříznutou napůl. Galetku přikryjeme pokličkou a necháme půl hodiny zapékat na mírném ohni. Potom pokličku odklopíme a pečeme ještě půl hodiny odkryté, aby se vypařila voda. Vyndáme bouquet garni a cibuli a dáme ještě na chvilku zapéci do trouby, aby brambory nahoře zrůžověly. Před podáváním uvolníme brambory od bočních stěn hrnce a galetku vyklopíme na mísu. Objeví se zlatá, křupavá květina.


Fotky receptu Bramborová galetka:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bramborová galetka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !