Použité suroviny receptu Bramborová kaše s čočkou:
600 g brambor
| dle chuti: sůl
| 3-4 lžíce rostlinného másla
| dle potřeby: sójové mléko
| 150 g čočky
| 1 bobkový list
| 2 stroužky česneku
| 2 cibule
| dle potřeby: rostlinný olej
| dle chuti: mletá červená paprika
| 2 stroužky česneku navíc
| dle chuti: majoránka
Postup přípravy receptu Bramborová kaše s čočkou:
Brambory oloupáme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Scedíme je a rozmačkáme. Zamícháme dovnitř máslo, sójové mléko podle potřeby a vše umícháme v řidčí kaši.
Potom vmícháme scezenou čočku předem uvařenou v osolené vodě s bobkovým listem a celými stroužky česneku.
Kaši rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme ji ochucenou nadrobno posekanou a na oleji osmaženou cibulí, ke které jsme přidali papriku s utřenými stroužky česneku a majoránkou.
Fotky receptu Bramborová kaše s čočkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!