Postup přípravy receptu Bramborová roláda s makovou nádivkou :
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, vejce, sůl a vypracujeme tužší těsto. Z těsta na pomoučeném vale vyválíme asi 1 cm silný plát. Mák jemně umeleme a za stálého míchání vsypeme do horkého mléka. Když mák zhoustne, přidáme cukr, strouhaný perník, podle chuti skořici a citronovou kůru. Touto náplní potřeme rovnoměrně plát těsta, jen stranu, která bude roládu uzavírat, necháme bez náplně. Potom těsto svineme a stranu bez náplně natřeme vaječným bílkem a mírným přitlačením prsty spojíme. Roládu zabalíme do čisté utěrky, ovážeme nití aby se nerozvinula a vaříme 20 minut. Po uvaření necháme v utěrce vychladnout, rozbalíme a nakrájíme na plátky.