800 g oloupaných brambor
| 500 ml mléka
| 2 vrchovaté lžičky soli
| 2 pytlíky sušeného droždí
| 700-800 g mouky
| olivový olej na potření
| hrubá sůl a sezam na posypání
Postup přípravy receptu Bramborové houstičky :
Nakrájené brambory vložíme do mléka, osolíme a uvaříme do měkka. Uvařené brambory společně s mlékem rozšťoucháme na kaši a necháme vychladnout tak, abychom mohli rukama zpracovat těsto. Mouku smícháme s droždím a přidáme k tomu vychladlou bramborovou kaši. Zpracujeme v těsto a necháme 20 minut vykynout. Potom polévkovou lžící ukrajujeme kousky těsta, které tvarujeme jako malé bochánky a pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Lehce potřeme olivovým olejem a podle chuti posypeme hrubou solí a sezamem a opět houstičky necháme 20 minut kynout. Pečeme v dobře předehřáté troubě na 220 °C asi 25 minut do zlatova.
Tato dávka stačí asi na 30 houstiček (2 plechy). Houstičky jsou skvělá příloha ke grilovanému masu, salátům a chutnají skvěle i samotné.
Fotky receptu Bramborové houstičky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!