700 g ve slupce uvařených brambor
| 300 g polohrubé mouky
| 3 vejce
| 50 g jemně nastrouhané goudy
| 2 lžíce změklého másla
| 1 stroužek čeneku
| špetka majoránky
| hladká mouka
| jemná strouhanka
| sůl
| mletý pepř
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Bramborové jitrničky:
Brambory oloupeme, najemno nastrouháme, vmícháme sýr, máslo ušlehané s vejcem a ochutíme solí, kořením a utřeným česnekem. Do směsi prosejeme mouku a zpracujeme hutné těsto. Z těsta vytvarujeme válečky a průměru 2 cm a délce 10-12 cm, obalíme je v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a na závěr je zahneme do tvaru rohlíčku. Do každého konce jitrničky vetkneme kousek špejle. Nakonec jitrničky usmažíme dozlatova v hlubší pánvi ve středně rozpáleném oleji a necháme je položené na papírovém ubrousku.
Fotky receptu Bramborové jitrničky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!