Použité suroviny receptu Bramborové kari s hráškem:
2 lžíce kari koření
| 3 lžíce másla
| 1 cibule
| nadrobno nakrájená
| 1,5 kg brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
| 400 ml zeleninového vývaru
| 400 ml smetany
| 200 g mraženého hrášku
| sůl na dochucení
| koriandr
Postup přípravy receptu Bramborové kari s hráškem:
Rozpusťte máslo a na něm krátce osmahněte kari koření. Přidejte cibuli, zamíchejte a hrnec asi na 5 minut přikryjte; cibule by za tu dobu měla změknout. Přisypte brambory, zalijte vývarem a smetanou a uveďte do varu. Zmírněte plamen a vařte asi 20 minut, dokud brambory nezměknou. Přidejte hrášek a koriandr, znovu uveďte do varu a 2 minuty povařte. Osolte podle chuti.
Fotky receptu Bramborové kari s hráškem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!