Postup přípravy receptu Bramborové knedlíky plněné špenátem:
Špenát necháme rozmrznout.
Zatím si oloupeme cibule, nasekáme ji najemno a na polovině rozehřátého másla ji pomalu osmažíme dozlatova. Pak cibuli vyjmeme. Do pánve přidáme zbytek másla, vsypeme mouku a vysmažíme světlou máslovou jíšku. Do rozmrzlého špenátu vmícháme část cibuli a jíšku.
Podle návodu na obalu si připravíme bramborové těsto na knedlíky. Těsto nakrájíme na pláty asi 8x8 cm. Každý čtverec plníme trochou špenátu (je lepší vychladlý), pečlivě zabalíme knedlíky a vkládáme do vařící vody, kde je vaříme asi 10 minut.
Uvařené brambrové knedlíky plněné špenátem necháme okapat, na talíři bohatě posypeme pokrájenou uzeninou prohřátou na pánvi (lze vynechat), restovanou cibulí a polijeme rozpuštěným máslem.