Postup přípravy receptu Bramborové knedlíky s pohankou a sýrem:
Hrnec naplníme vodou a uvaříme brambory ve slupce. Když jsou brambory měkké, slijeme vodu a po vychladnutí brambory oloupeme. Poté je protlačíme nebo nastrouháme. Cibuli si oloupeme a najemno nakrájíme. Petržel jemně nasekáme. Přidáme k bramborům bylinkovou sůl, máslo, strouhanku, nakrájenou cibuli, vejce a petržel. Pak lehce vmícháme pohankovou mouku a pšeničnou mouku. Uhněteme těsto.
Z těsta pak vytvarujeme 8 knedlíků, které vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 13 minut.
Bramborové knedlíky z vody vyjmeme, vložíme na talíř, posypeme strouhaným sýrem a polijeme rozpuštěným máslem. Případně podáváme jako přílohu k zelenině.