Postup přípravy receptu Bramborové lívance s houbami a špenátem:
Do mísy nasypeme mouku, zalijeme ji vlažným mlékem rozmíchaným s droždím, vejcem a špetkou soli a umícháme řídké těsto. Přidáme do něj jemně nastrouhané brambory a opatrně promícháme. Těsto necháme na vlažném místě kynout, až dvojnásobí svůj objem. Mezitím důkladně propláchneme špenátové listy a necháme je odkapat. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. V hluboké pánvi zahřejeme olej a zesklovatíme na něm jemně nakrájenou cibuli. Přidáme plátky česneku a promícháme. Pak přidáme houby, osolíme, podusíme asi 15 minut a odstavíme z ohně. Z vykynutého těsta upečeme ve vymazaném lívanečníku lívance, přeložíme je na pekáček a vložíme do trouby vyhřáté na 130°C. Houby znovu postavíme na plotnu, přidáme k nim nahrubo nakrájený špenát, promícháme, necháme prohřát a podle chuti osolíme a opepříme. Teplé lívance rozdělíme na talíře, přidáme houby se špenátem, doplníme zakysanou smetanou a ihned podáváme.