Vložil: | Martinose |
Porcí: | 7 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Bramborové noky s bazalkou a rajskou omáčkou:
750 g strouhaných vařených brambor
| 1000 g čerstvých rajčat
| 1 cibule
| 1 snítka bazalky
| 1 lžička usekané petržele
| sůl, pepř, muškát, šalvěj
| 150 g polohrubé mouky
| 150 g strouhaného sýra
| 1 vejce
| 1 žloutek
Postup přípravy receptu Bramborové noky s bazalkou a rajskou omáčkou:
Rajčata omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a přebytečnou šťávu, nakrájíme s cibulí na plátky a společně s bazalkou a špetkou soli dáme do hlubšího kastrolu mírně povařit. Oloupané brambory nastrouháme, přidáme mouku se solí a špetkou muškátového oříšku, vejce, žloutek a vše řádně promícháme. Z této směsi uděláme 1 zkušební nok. Vložíme jej do vařící vody a pokud nezůstane pevný, přidáme ještě do těsta 75 g mouky. Formujeme noky a vaříme 10 minut. Šťávu z rajčat prolisujeme, osolíme, opepříme a ozdobíme částí bazalky, kterou rozsekáme ještě do omáčky a celou bazalkou. Podáváme k nokům a povrch pokrmu posypeme strouhaným sýrem.
Fotky receptu Bramborové noky s bazalkou a rajskou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!