Použité suroviny receptu Bramborové noky s máslem:
750 g brambor
| 2 žloutky
| 1 špetka sůl
| 200 g hrubé mouky
| trocha solamylu
| 125 g másla
| 2 kapky šalvějového oleje
| 3 kapky oleje ze zeleného pepře
| 20 g parmazánu
Postup přípravy receptu Bramborové noky s máslem:
1. Brambory omyjeme. 30 min. vaříme, oloupeme a ještě horké prolisujeme.
2. Smícháme je se žloutky, špetkou soli a hrubou moukou. Vál posypeme solamylem. Z těsta utvoříme váleček o průměru asi 4 cm a nakrájíme jej na kousky dlouhé asi 2 cm. Hroty vidličky je po jedné straně lehce promáčkneme.
3. V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody s 1/2 lžičky soli. Noky vaříme po částech ve slabě vroucí vodě na mírném ohni. Když vyplavou na povrch, vyjmeme je a necháme okapat.
4. Rozpustíme máslo a vmícháme po kapkách olej. Noky rozdělíme na předehřáté talíře a potřeme kořeněným máslem. Posypeme strouhaným parmazánem, příp. lístky šalvěje.