Postup přípravy receptu Bramborové noky s rajčaty:
Noky uvaříme podle návodu v osolené vodě s několika kapkami olivového oleje. Poté je slijeme, propláchneme studenou vodou, necháme důkladně okapat a udržujeme teplé. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno posekáme. V pánvičce rozehřejeme zbylý olivový olej a cibuli s česnekem zesklovatíme.
Rajčata nařízneme do křížku, spaříme vroucí vodou, zchladíme studenou vodou a pak důkladně oloupeme. Plody rozpůlíme a vyřízneme stopky. Dužinu pokrájíme na kostky, přidáme k cibuli a dusíme společně. Hodně osolíme, opepříme a okořeníme špetkou kajenského pepře.
V druhé pánvi rozehřejeme máslo, přidáme teplé noky a osmahneme. Poté do nich vmícháme podušená rajčata, osolíme a opepříme. Rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem a ozdobíme lístky šalvěje.