Postup přípravy receptu Bramborové pekáčky:
Nejprve uvaříme brambory cca 1 kg /nejlépe jsou vařené o den dříve/.Oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Na připravený pomoučený vál dáme strouhané brambory, špetku soli a hladkou mouku. Tu přidáme takové množství, aby se těsto dobře propracovalo a na vále nepřilepovalo. Mouky dáme přiměřené množství, aby pekáčky nebyly tvrdé. Vypracujeme hladké těsto a dáme stranou. Ukrajujeme malé kousky, cca 3cmx3cm, ze kterých vyvalujeme placičky silné cca 0,5 cm. Tyto placičky dáváme péct na sucho, nejlépe na klasických plotýnkách. Opečené z obou stran potřeme sádlem. Dle chuti promažeme povidlím, nebo marmeládou, stočíme do ruličky a bramborové pekáčky můžeme podávat.