Postup přípravy receptu Bramborové placičky se zeleninou:
Brambory uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme je a umeleme nebo najemno nastrouháme. Do ustrouhaných brambor přidáme hladkou mouku, vejce, sůl a vypracujeme tuhé a hladké město. Těsto rozválíme na přibližně 5 mm vysoký plát a pomocí skleničky vykrajujeme placičky. Na rozpáleném oleji opékáme placičky zprudka po obou stranách dozlatova. Po upečení uchováme placky v teple. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, česnek na tenké plátky, očištěné žampiony na čtvrtky, pórek na drobné nudličky, papriku na proužky a chilli usekáme najemno. Na rozehřáté pánvi rozpustíme nakrájenou slaninu, přidáme česnek, pórek, fazolky, žampiony, červenou papriku, chilli, drcený kmín a osolíme. Necháme orestovat tak dlouho, až je všechna zelenina podáváme jako lehkou přílohu k teplým bramborovým plackám.