Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Bramborové placky Levse od Dianky:
750 ml uvařených, oloupaných, mačkadlem na brambory rozmačkaných, nebo propasírovaných chladných brambor
| 4 lžíce rozpuštěného másla
| 1/2 lžičky cukru
| 1 lžíce cukru
| lžíce plnotučné smetany
| lžička soli
| 1/2 lžičky prášku do pečiva
| 250 ml žitné mouky
Postup přípravy receptu Bramborové placky Levse od Dianky:
Podle udaného pořadí smíchat všechny ingredience dohromady. Vypracovat těsto a ihned z něho udělat 20 stejných kuliček.
Pomocí specielního válečku na Levse, nebo válečku s plátěným povlakem z každé kuličky vyválet tenulinkou placku na lehce pomoučeném vále.
Na horkou, ale suchou, rozpálenou, železnou pánev, nebo jinou těžkou pánev (švédové mají specielní zařízení na pečení Levse placek) položit placku a péct ji tak dlouho, až se na ni tvoří hnědé fleky, pak placku otočit a péct, až se nahoře tvoří velké bubliny. Ty propichovat nožíkem.
Placky nechat vychladnout na čistém ručníku. Potom je rozkrojit na poloviny a ty zabalit do mikrotenového filmu, aby Levse zůstaly měkké a nevysýchaly.
Podávat Levse jenom s máslem, cukrem, nebo zavařeninou, chcete-li. Mohou se však podávat i s masem atd.
Fotky receptu Bramborové placky Levse od Dianky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!