Postup přípravy receptu Bramborové placky plněné dušenou zeleninou:
Brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme je vychladnout. Pak je oloupeme a na jemném struhadle prolisujeme nebo je nastrouháme na vál. Smícháme je s moukou, solí a rozšlehanými vejci. Vypracujeme tužší těsto, z něhož vyválíme obdelník, který rozkrájíme na čtverce o straně asi 10 cm.
Placky opečeme po obou stranách na vymazaném plechu v troubě rozhřáté na 220 °C. Papriky omyjeme, rozpůlíme, očistíme od semínek a nakrájíme na kostky. Spařená a oloupaná rajčata nakrájíme také na kostky, pórek na kolečka.
Na pánvi rozpustíme máslo, na ně vložíme pórek a krátce opečeme. Pak přidáme papriky a pět minut dusíme pod pokličkou. Nakonec přidáme rajčata, vše zamícháme, osolíme, dochutíme rozetřeným česnekem, pepřem a ještě dalších pět minut dodusíme. Horké placky přehneme a naplníme dušenou zeleninou.
Doplníme tatarskou omáčkou, kečupem, ozdobíme cibulí a pažitkou.