Použité suroviny receptu Bramborové ravioly s čerstvým sýrem:
1 kg moučných brambor
| 3 cibule pokrájené na kostičky
| 125 g másla
| 1 svazek sekané petrželky
| 250 g čerstvého smetanového sýra příp. tvarohu
| 3 žloutky
| dle chuti: pepř a sůl
| dle chuti: muškátový oříšek
| asi 200 g mouky
| 2 bílky
| 75 g strouhaného parmazánu
Postup přípravy receptu Bramborové ravioly s čerstvým sýrem:
1. Brambory ve slupce uvaříme doměkka. Scedíme, oloupeme a ještě horké prolisujeme. Necháme 20 min. chladnout. Mezitím zesklovatíme v 50 g rozehřátého másla cibuli. Vmícháme petrželku a sýr opepříme.
2. Brambory, vaječné žloutky, 1/4 lžičky soli, špetku pepře, muškátového oříšku a mouku prohněteme tak, aby se těsto nelepilo. Na pomoučené ploše je vyválíme dotenka a vypichujeme kolečka velká 7 cm.
3. Polovinu koleček potřeme bílkem a poklademe náplní. Zakryjeme zbývajícími kolečky. Okraje stiskneme. Vaříme ve slané vodě asi 5 min. Podáváme sypané sýrem a máslovými vločkami.
Fotky receptu Bramborové ravioly s čerstvým sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!