800 g brambor
| špetka soli
| asi 150 g polohrubé mouky
| na pokapání máslo
| na posypání mletý mák a cukr
Postup přípravy receptu Bramborové škubánky:
Oloupané nakrájené brambory uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Vodu z nich pak slijeme do hrnce a odložíme. Brambory rozšťoucháme a obrácenou vařečkou do nich uděláme několik otvorů až ke dnu nádoby. Zasypeme je moukou, zalijeme asi polovnou horké vody z brambor, zakryjeme pokličkou a necháme na teplém místě asi 15 mnut propařit. Přebytečnou vodu scedíme a brambory s moukou vařečkou propracujeme dohladka. Lžící namočenou v horkém másle vykrajujeme větší noky (škubánky), klademe je na talíř, pokapeme rozehřátým máslem a posypeme mákem s cukrem.
Fotky receptu Bramborové škubánky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!