Použité suroviny receptu Bramborové smažené knedlíky:
600 g brambor
| 50 g másla
| 4 žloutky
| 4 bílky
| petrželová nať
| špetka muškátového oříšku
| špetka prášku do pečiva
| vejce a strouhanka na obalení
| 150 g sádla
Postup přípravy receptu Bramborové smažené knedlíky:
Brambory oloupeme, uvaříme. Pak z nich slijeme vodu a prolisujeme je. Přidáme máslo, 4 žloutky, muškátový oříšek, nasekanou petrželku a prášek do pečiva. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme ho do směsi. Podle potřeby vše zahustíme strouhankou (tak aby těsto drželo pohromadě). Z těsta tvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu, obalujeme je v rozšlehaném vejci a obalujeme ve strouhance. Na rozpáleném sádle je usmažíme.
Podáváme se špenátem nebo s hlávkovým salátem.
Fotky receptu Bramborové smažené knedlíky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!