Použité suroviny receptu Bramborové vějířky na mangoldu:
1 řapík mangoldu
| 1 červená paprika
| 2 cibule
| 2 stroužky česneku
| 2 lžíce olivového oleje
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 lžíce másla
| 250 g brambor
| 40 g strouhaného parmazánu
| 125 ml instantního vývaru
Postup přípravy receptu Bramborové vějířky na mangoldu:
Mangold očistíme a omyjeme, listy i stonky najemno posekáme. Papriku očistíme, vyřízneme semeník, lusk omyjeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nadrobno nakrájíme a zesklovatíme na rozehřátém oleji. Přidáme mangold a papriku a opékáme 5 min. Poté osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Zapékací formu vymažeme 1 lžičkou másla a dáme do ní mangold. Brambory oloupeme a omyjeme, ostrým nožem několikrát podélně nařízneme do hloubky (ale neprořízneme). Pak je rozložíme na mangold, posypeme parmazánem a poklademe zbytkem másla, přilijeme vývar. Pečeme v troubě asi 40 min.
Fotky receptu Bramborové vějířky na mangoldu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!