1 sáček směsi an bramborové těsto
| z velké sklenice asi 720ml uvař. sladkokyselé zelí
| 30-40dkg uzeného
| 1 ks cibule
| 600 ml vody
| sůl
Postup přípravy receptu Bramborové žížaly:
Nejprve si dáme do hrnce vařit mírně osolenou vodu (na el. sporáku na č.5). Do mísy nasypeme směsku na bramborový knedlík, zalijeme 600 ml vody, pořádně promícháme a necháme 5 minut odstát. Mezitím si dáme vařit zelí. Když se voda vaří, tak sporák necháme na č.5 a přes cedník na halušky nebo hrubé struhadlo promačkáme těsto do vody. Vzniknou nám super "hovínka", která vaříme ještě asi 3 minutky. Pak pomocí cedníku nočky vyndáme a ještě propláchneme pod studenou vodou, aby nebyly blemtavý. V míse do nich zamícháme ochucené zelí a přidáme na kostičky osmahnuté uzené maso na cibulce.
Fotky receptu Bramborové žížaly:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!