Použité suroviny receptu Bramborovo-špenátový koláč:
Na větší pekáč :
| 1,5 kg brambory
| 1 větší cibule
| 4 vejce
| 2 balíčky špenátového protlaku ( nebo listový mražený špenát )
| 1 větší plechovka žampionů
| česnek
| 200 dkg strouhaného sýra
Postup přípravy receptu Bramborovo-špenátový koláč:
Brambory uvaříme do poloměkka. Mezitím rozpustíme špenát, slijeme přebytečnou vodu a rozkvedláme v něm 4 vejce a 4 stroužky česneku a osolíme. Brambory nakrájíme na silnější plátky a klademe na vymazaný pekáč ve vrstvách - brambory, pokrájená cibule - špenát - brambory - pokrájené žampiony - špenát - pokrájená cibule - brambory. Pokud ještě zbudou brambory a špenát, dáme další vrstvu. Zapečeme v troubě při střední teplotě - podle množství asi 1/2 až 3/4 hodiny. Před dokončením posypeme strouhaným sýrem a ještě chvíli zapečeme. Podáváme jeko teplé jídlo, ale v lednici vydrží až 3 dny a je dobrý i vychlazený, ztuhlý.
Fotky receptu Bramborovo-špenátový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!