Postup přípravy receptu Bramborovo-sýrová kaše:
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Scedíme a ještě horké je rozmačkáme.
Během vaření brambor si nastrouháme všechny druhy sýrů na jemném struhadle. Brynzu bude stačit jen rozmačkat vidličkou.
K rozmačkaným bramborovým kouskům přidáme sůl, máslo a mléko, vše vyšleháme ručním šlehačem. Přidáme sýr a ještě jednou důkladně vyšleháme dohladka.
Nakonec přímícháme k bramborovo-sýrové kaši čerstvé bylinky, můžeme i více, volíme oregano, saturejku, bazalku. Kdo má rád ostřejší, může si do kaše nakrájet i chilli papričku, ale na opravdu drobné kousky.
Kaši prohřejeme v mikrovlnné troubě, ozdobíme bylinkami a podáváme jako hlavní chod. Samostatně nebo se zeleninovým salátem podle vlastního výběru.