Použité suroviny receptu Bramborovo-sýrový pokrm se smetanou:
750 g brambor
| 6 plátků angl. slaniny
| 25 g másla
| 250 g sýra reblochon
| 140 ml smetany 12 %
| oliv. olej
| 1 cibule
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Bramborovo-sýrový pokrm se smetanou:
Troubu zahřejeme na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory oloupeme a nakrájíme na silné plátky. Vaříme je ve vroucí osolené vodě doměkka 8 - 10 minut a slijeme.
Cibuli nasekáme na jemno a 5 minut opékáme na másle s olivovým olejem. Slaninu nastříháme kuchyňskými nůžkami nebo nakrájíme na kousky a vmícháme k cibuli. Opékáme ještě 5 minut, aby se obojí lehce zbarvilo.
Sýr nakrájíme na kousky. Polovinu brambor naskládáme do 1,5l zapékací mísy vymazané máslem. Posypeme polovinou cibule se slaninou a sýrem. Lehce osolíme a opepříme. Vrstvy opakujeme, navrch rovnoměrně polijeme smetanou a pečeme 10 - 12 minut dozlatova.
Tartiflette vyjmeme z trouby, necháme 5 minut stát a pak podáváme se zeleným salátem.
Fotky receptu Bramborovo-sýrový pokrm se smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!