Použité suroviny receptu Bramborovo-žampionová pánev:
600 g brambor uvařených ve slupce
| 200 g žampionů
| 150 g hlívy ústřičné
| 2 střední cibule
| 120 g anglické slaniny
| 50 ml oleje
| dle chuti sůl
| dle chuti pepř
| 1 svazek tymiánu
Postup přípravy receptu Bramborovo-žampionová pánev:
Vychladlé brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostky.Žampiony a hlívu očistěte a nakrájjte na plátky,oloupané cibule na kolečka,angl.slaninu na nudličky.Na pánvi rozehřejte olej a slaninu na něm opečte.Přendejte ji na talíř a poté do pánve dejte cibuli a brambory.Podle chuti osolte,opepřete a ze všech stran krátce opečte.Následně přisypejte žampiony s hlívou a vše za občasného zamíchání opékejte dozlatova.Nakonec vložte do pánve zpět opečenou slaninu.Pokr posypejte tymiánem a opatrně promíchejte.
Fotky receptu Bramborovo-žampionová pánev:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!