2 vejce
| 150 g cukru
| 180 g strouhaných vařených brambor
| 80 g krupice
| 2 lžíce kypřícího prášku do pečiva
| cironová nebo pomerančová kůra
Postup přípravy receptu Bramborový chlebíček:
Žloutky třeme s cukrem, přidáme brambory, citronovou kůru a polovinu krupice prosáté s práškem. Nakonec se zbytkem krupice zlehka zamícháme sníh z bílků oslazený zbytkem cukru. Těsto nalijeme do chlebíčkové formy, dobře vymaštěné a vysypané hrubou moukou. Pečeme asi 1/2 hodiny. Druhý den chlebíček rozřízneme, promažeme zavařeninou a polijeme citronovou polevou nebo ozdobíme nepravou šlehačkou. Z tohoto těsta je také velmi dobrá bublanina. Těsto nalijeme do pekáče asi na prst vysoko a poklademe ovocem.
Fotky receptu Bramborový chlebíček:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!