Použité suroviny receptu Bramborový koláč s cuketou:
900 g syrových brambor
| 1 mladá cuketa
| 200 ml smetany na vaření
| 4 stroušky česneku
| sůl
| mletý pepř
| 1 lžíce posekané petrželové nati
| 1 lžička oregana
| kousek másla
| 200 g tvrdého sýra
| 3 naťové cibulky
| 3 ředkvičky
Postup přípravy receptu Bramborový koláč s cuketou:
Brambory i cuketu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ve smetaně rozmícháme rozmačkaný česnek, bylinky, osolíme a opepříme. Dortovou formu vymažeme máslem. Střídavě do ní skládáme vrstvy brambor a cukety. Každou vrstvu osolíme, pokropíme ochucenou smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Formu uzavřeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 60 minutách alobal sejmeme a dopečeme dozlatova. Po vytáhnutí z trouby necháme ve formě částečně vychladnout. Odstraníme boční část formy a dort ozdobíme cibulovou natí a nakrájenými ředkvičkami.
Fotky receptu Bramborový koláč s cuketou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!