Vložil: | paji |
Porcí: | 10 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Bramborový koláč s provensálským kořením:
10 ks brambor
| 5 lžic másla
| 200 ml plnotučného mléka
| 200 g sýru ( Gouda )
| 1/4 kávové lžičky soli
| 1/4 lžičky bílého pepře
| 1/4 lžičky muškátového oříšku
| 5 ks vajec
| 1/4 lžičky sušeného petržele
| 1/2 lžičky sušené zelené petrželky
| 1/2 lžičky provensálského koření
| 1/4 lžičky sušené pažitky
Postup přípravy receptu Bramborový koláč s provensálským kořením:
Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle. Dále do nastrouhaných brambor přidáme rozpuštěné máslo, mléko, nastrouhanou Goudu, vejce a veškeré výše uvedené koření. Směs promícháme a hotovou vložíme do zapékací mísy a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů asi 35 minut. Podáváme jako hlavní jídlo, nebo přílohu k masu.
Fotky receptu Bramborový koláč s provensálským kořením:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!