Postup přípravy receptu Bramborový nákyp s kapustou:
Brambory omyjeme a ve slupce vaříme ve slané vodě asi 20 minut. Zeleninu očistíme, kapustu nakrájíme na kousky a pak na nudličky, cibulku na kolečka a mrkev na plátky. Olej rozehřejeme na pánvi a orestujeme na něm mrkev, kapustu a jarní cibulku, přilijeme vývar a necháme 10 minut podusit, až bude kapusta měkká. Smetanu smícháme s ovesnými vločkami a ochutíme solí a pepřem. Brambory slijeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Nákypovou formu vymažeme tukem a narovnáme do ní po vrstvách střídavě plátky brambor a zeleninu, končíme bramborami. Sýr nastrouháme, smícháme se zbylými ovesnými vločkami a touto směsí nákyp posypeme. Pečeme 20 minut. Vyjmeme, nakrájíme na kousky a ozdobíme listy salátu.