6 středně velkých brambor
| 6 žampiónů
| 1 větší cibule
| půl kelímku kysané smetany
| asi 1 dl mléka
| 2 lžičky plnotučné hořčice
| olivový olej
| sůl, pepř
| orientální koření
| estragon a worcestrová omáčka
Postup přípravy receptu Bramborový požitek:
Brambory omyjte a uvařte ve slupce. Na pánvi rozehřejte olivový olej, osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibulku a na kousky pokrájené žampiony, okořeňte solí a pepřem (pepřem nešetřete, žampionům dodá výraznější chuť). Kysanou smetanu zřeďte mlékem (dle chuti) a smíchejte s hořčicí. Směs přidejte k žampionům a chvíli poduste, okořeňte orientálním kořením, estragonem a trochou worcesterové omáčky. Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky, dejte na talíř a polijte připravenou omáčkou.
Fotky receptu Bramborový požitek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!