Postup přípravy receptu Bramborový salát s červenou řepou a křenem:
Brambory vaříme ve slupce doměkka asi 20 minut. Brambory oloupeme, necháme vychladnout. Kousek celeru uvaříme v osolené vodě nebo páře doměkka a nakrájíme na kostičky. Řepu necháme okapat a dáme i s celerem do mísy. Přidáme křen, ořechy, kostičky cibulky, nastrouhaná jablka. Uvařená vejce oloupeme, vyjmeme žloutky. Žloutky vidličkou rozmícháme s hořčicí, sardelovou pastou a kysanou smetanou a vše smícháme v míse. Vychladlé brambory protlačíme mřížkou na kostičky, přidáme do mísy a promícháme. Dle potřeby dokyselíme a přisolíme. Bílky nasekáme na kostičky, rajčata nakrájíme na půlměsíčky a pažitku nasekáme nadrobno. Salát posypeme bílky a pažitkou, ozdobíme rajčaty.