Použité suroviny receptu Bramborový salát s chřestem a slaninou:
250 g zeleného chřestu
| 1 lžíce dijonské hořčice
| 40 g másla
| 250 g bílého chřestu
| 1 cibule
| 200 g holandské omáčky
| 20 g petrželky
| sůl
| 800 g brambor
| pepř
| na ozdobu
| 120 g angl. slaniny
Postup přípravy receptu Bramborový salát s chřestem a slaninou:
Brambory uvaříme ve slupce. Oloupeme je, nakrájíme na plátky a necháme vychladit. Chřest očistíme, šikmými řezy nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky a uvaříme je v osolené vodě.
Malou cibuli očistíme, nasekáme najemno a na másle ji zpěníme. Cibuli přidáme do připravené základní holandské omáčky. Omáčku ochutíme hořčicí, solí, bílým pepřem a posekanou petrželovou natí a vše lehce promícháme.
Při podávání doplníme bramborový salát s chřestem plátky opečené slaniny. Salát podáváme ihned.
Fotky receptu Bramborový salát s chřestem a slaninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!