Postup přípravy receptu Bramborový salát s restovaným tuňákem:
Nové brambory opláchneme a uvaříme doměkka. Omytého a osušeného čerstvého tuňáka nařežeme na menší kostky a restujeme je v rozpáleném olivovém oleji na pánvi dozlatova.
Zelené fazolky očistíme, spaříme horkou vodou a nakrájíme. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na jemná kolečka, rajčata na čtvrtky a vejce na větší kousky.
Na dresink našleháme majonézu, smetanu, hořčici, šalotku nakrájenou najemno, olej a ocet. Osolíme a opepříme. Do dresinku vložíme rozpůlené brambory, cibuli, fazolky a rajčata. Přidáme vypeckované černé olivy a vejce.
Nakonec základ bramborového salát promícháme s nasekanými ančovičkami a restovaným tuňákem.
Bramborový salát s restovaným tuňákem podáváme s celozrnným pečivem.