Použité suroviny receptu Bramborový špíz s omáčkou:
omáčka:
| 4 rozdrcené stroužky česneku
| 2 žloutky
| 2 lžíce citronové šťávy
| 300 ml extra panenského olivového oleje
| 1 lžičky celozrnné hořčice
| dle chuti: sůl a pepř
| špízy:
| 1 kg malých brambor s tenkou slupkou (nejlépe nových červených)
| 200 g hnědých šalotek rozdělených na poloviny
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 lžíce mořské soli
Postup přípravy receptu Bramborový špíz s omáčkou:
Do mixéru vložit česnek, žloutky, citron a po několik vteřin mixovat. Za běhu motoru přikapávat a později v pramínku přidávat olej, až vznikne hustý a lesklý krém. Přidat hořčici a ochutit solí a pepřem. Zchladit do upotřebení.
Asi 5 minut předvařit celé neoloupané brambory, slít je a navléct je střídavě na kovové jehle s šalotkami. Potřít špízy olejem a osolit je.
Ogrilovat je na zahradním grilu dohněda asi 10-12 minut. Sem tam je otočit. Podávat je s omáčkou.
Fotky receptu Bramborový špíz s omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!