6 brambor
| 500 g cibule
| 100 g sádla
| sterilované zelí
| 4 vejce
| lžíce mouky
| 100 ml kysané smetany
| mléko
| sůl
Postup přípravy receptu Bramborový závin:
Brambory uvaříme a připravíme z nich hustou bramborovou kaši, do které přimícháme syrová vejce. Povařené sterilované zelí slijeme a přidáme k němu nadrobno pokrájenou usmaženou cibulku. Bramborovou kaši rozložíme na pomoučeném vále a rozetřeme na ni dušené zelí. Bramborový plát opatrně zabalíme a utvoříme šišku. Tu přendáme na pekáč vymazaný sádlem a pečeme v troubě. Hotový závin nakrájíme na kousky a podáváme s kysanou smetanou.
Fotky receptu Bramborový závin:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!