Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Býk - roční horoskop na rok 2025Býk - roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 11.05. 2025
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Brambory Dauphinoise

fotka Brambory Dauphinoise
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Brambory Dauphinoise:

1 kg brambor, nastrouhaných na jemné plátky  | 50 ml směsi plnotučného mléka a sladké smetany  | stroužek česneku, rozdrcený  | trochu nastrouhaného muškátového oříšku  | 30 g másla, rozpuštěného  |  sůl  |  pepř

Postup přípravy receptu Brambory Dauphinoise:

Rozpalte troubu na 190 °C. Zapékací mísu vytřete máslem.
Do mléka se smetanou (v libovolném poměru, nejlépe 1:1) vhoďte česnek a zahřejte jej těsně k bodu varu.
Brambory důkladně promíchejte se solí, pepřem a muškátovým oříškem a pak je přemístěte do zapékací mísy. Přelijte je ochuceným mlékem se smetanou, pokapejte je zbylým máslem, zakryjte alobalem a dejte do trouby.
Pečte hodinu a půl, na posledních 15 minut odstraňte alobal, aby povrch této původem francouzské lahůdky krásně zezlátl a byl pěkně křupavý.


Fotky receptu Brambory Dauphinoise:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Brambory Dauphinoise
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !