Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.10. 2025
Dnes má svátek Eliška
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Brambory Dauphinoise

fotka Brambory Dauphinoise
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Brambory Dauphinoise:

1 kg brambor, nastrouhaných na jemné plátky  | 50 ml směsi plnotučného mléka a sladké smetany  | stroužek česneku, rozdrcený  | trochu nastrouhaného muškátového oříšku  | 30 g másla, rozpuštěného  |  sůl  |  pepř

Postup přípravy receptu Brambory Dauphinoise:

Rozpalte troubu na 190 °C. Zapékací mísu vytřete máslem.
Do mléka se smetanou (v libovolném poměru, nejlépe 1:1) vhoďte česnek a zahřejte jej těsně k bodu varu.
Brambory důkladně promíchejte se solí, pepřem a muškátovým oříškem a pak je přemístěte do zapékací mísy. Přelijte je ochuceným mlékem se smetanou, pokapejte je zbylým máslem, zakryjte alobalem a dejte do trouby.
Pečte hodinu a půl, na posledních 15 minut odstraňte alobal, aby povrch této původem francouzské lahůdky krásně zezlátl a byl pěkně křupavý.


Fotky receptu Brambory Dauphinoise:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Brambory Dauphinoise
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !