Vložil: | Medvidkaaa |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Brambory Dauphinoise:
1 kg brambor, nastrouhaných na jemné plátky
| 50 ml směsi plnotučného mléka a sladké smetany
| stroužek česneku, rozdrcený
| trochu nastrouhaného muškátového oříšku
| 30 g másla, rozpuštěného
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Brambory Dauphinoise:
Rozpalte troubu na 190 °C. Zapékací mísu vytřete máslem.
Do mléka se smetanou (v libovolném poměru, nejlépe 1:1) vhoďte česnek a zahřejte jej těsně k bodu varu.
Brambory důkladně promíchejte se solí, pepřem a muškátovým oříškem a pak je přemístěte do zapékací mísy. Přelijte je ochuceným mlékem se smetanou, pokapejte je zbylým máslem, zakryjte alobalem a dejte do trouby.
Pečte hodinu a půl, na posledních 15 minut odstraňte alobal, aby povrch této původem francouzské lahůdky krásně zezlátl a byl pěkně křupavý.
Fotky receptu Brambory Dauphinoise:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!