Postup přípravy receptu Brambory pečené se zeleninou a fetou :
Brambory pořádně omyjeme a i se slupkou nakrájíme na asi 1 cm silné půlměsíce nebo můžete na plátky. Brambory položíme na plech, který vykládám pečícím papírem, ale můžete vymazat olejem. Brambory posolíme a posypeme tymiánem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 170 °C (horkovzdušná 160 °C) asi 30-40 minut. Upečené brambory musí mít křupavou kůrku. Mezitím na pánvi připravíme olivový olej, na kterém osmahneme nasekanou cibulku a česnek. Přidáme na nudličky nakrájenou červenou a zelenou papriku, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 10-15 minut, dokud není paprika úplně měkká. Nakonec ve velké míse smícháme upečené brambory, zeleninovou směs a na kostičky nakrájenou fetu.
Výborně se hodí k lehkému kuřecímu nebo krůtímu masu, ale dá se jíst i jako samostatný pokrm.