8 velkých brambor
| olej
| 1 cibule
| 150 g sterilovaných hub
| 400 g kysaného zelí
| špetka kmínu
| špetka soli
| 2 lžíce másla
| 200 g anglické slaniny
Postup přípravy receptu Brambory plněné zelím:
Brambory omyjte a uvařte ve slupce skoro doměkka. Cibuli nasekejte najemno a krátce orestujte na oleji. Po chvilce přidejte scezené houby a zelí. Zasypejte kmínem, osolte a nechte dusit. Podle potřeby přilijte vodu. Z uvařených brambor podélně odkrojte část silnou přibližně 2 cm. Brambory vydlabejte pomocí vykrajovátka a naplňte směsí zelí a hub. Položte na ně vločky másla a přikryjte plátky slaniny. Naplněné brambory naskládejte do olejem vymazaného pekáčku. Pečte při 18O°C asi 15 minut.
Fotky receptu Brambory plněné zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!