Použité suroviny receptu Brambory po provensálsku:
700 g brambor
| 5 lžic olivového oleje
| stroužek česneku
| 1 pórek
| sůl
| pepř
| strouhaná kůra z jednoho citrónu
| 2 lžíce sekané petrželky
| šťáva z jednoho citrónu
| muškátový oříšek
Postup přípravy receptu Brambory po provensálsku:
Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a ty potom nakrájíme na hranolky. Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej a brambory na něm opékáme na středním ohni asi 5 minut. Osolíme je a opepříme. Občas lehce zamícháme. Potom přidáme strouhanou citrónovou kůru, přikryjeme pánev pokličkou a ještě opékáme asi 10 minut. Občas opatrně obrátíme a zamícháme. Zatím si očistíme pórek a nakrájíme jej na tenká kolečka. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Obojí vmícháme do brambor a přidáme ještě nasekanou zelenou petrželku. Dopékáme bez pokličky dalších 5 minut. Výsledkem by měly být křupavé brambory, které dochutíme citrónovou šťávou a troškou nastrouhaného muškátového oříšku.
Fotky receptu Brambory po provensálsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!