Použité suroviny receptu Brambory s balzámovým octem:
1 kg malých nových brambor
| 5 lžic balzámového octa
| 1 lžička akátového nebo řepkového medu
| 2 svazky bazalky
| 2 lžíce oleje
| dle chuti: sůl
| 4 lžíce oliv. oleje
| 1 lžíce strouhaného parmazánu
Postup přípravy receptu Brambory s balzámovým octem:
Brambory důkladně omyjeme a vaříme ve slupce asi 20 min. Poté je scedíme, necháme částečně vychladnout, ještě vlažné oloupeme a necháme vychladnout úplně. Balzámový ocet uvedeme do varu s medem a asi 1 min. povaříme. Bazalku omyjeme, osušíme a otrháme z ní lístky. Třetinu odložíme stranou, zbytek nahrubo posekáme. Na velké pánvi rozehřejeme olej, brambory na něm dozlatova opečeme a osolíme je. Přilijeme směs z octa a medu a vše osmahneme. Vmícháme olivový olej a posekanou bazalku. Brambory rozdělíme na talíře, ozdobíme odloženými lístky bazalky a ještě horké podáváme.
Tip: Opečené brambory můžeme okořenit rovněž estragonem nebo kerblíkem.
Fotky receptu Brambory s balzámovým octem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!