Postup přípravy receptu Brambory s hořčicí a jablky:
1. Brambory oloupeme, omyjeme a dáme do hrnce. Smetanu smícháme s vývarem a s hořčičným semínkem, osolíme, opepříme. Přelijeme brambory, dusíme 15 min., poté dáme trochu zchladnout.
2. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a pokrájíme na delší kousky. Oloupaná jablka rozčtvrtírne a vykrojíme jádřinec. Dužninu pokrájíme na dílky a pokapeme citronovou šťavou.
3. Troubu předehřejeme na 250 °C. Majoránku opláchneme, osušíme a otrháme lístečky. Do pekáčku dáme brambory se šťávou, jablky a s jarní cibulkou. Osolíme, opepříme, posypeme strouhaným muškátovým oříškem a majoránkou. Nakonec posypeme strouhaným sýrem. Pokrm zapékáme v troubě asi 15 min.