Použité suroviny receptu Brambory s houbovou omáčkou:
1 kg nových brambor
| 500 g hlívy ústřičné nebo žampionů
| svazek mladé cibulky
| 200 g menších rajčat
| 2 lžíce másla
| 1/4 l smetany
| 1/2 lžičky hořčice
| mletý pepř, zelená petrželka
Postup přípravy receptu Brambory s houbovou omáčkou:
Brambory uvaříme v osolené vodě asi 20 minut. Mezitím očistěte houby, odstraňte veškeré nečistoty a vyperte je ve studené vodě. Pak je pokrájejte na pravidelné kousky. Rajčata očistěte, omyjte a rozkrájejte podle velikosti na půlky nebo čtvrtky. Svazek mladé cibulky dobře operte a pokrájejte na menší kousky. Na větší pánvi rozehřejte máslo, osmahněte na něm krátce kousky hub a cibulky. Pak přidejte nakrájená rajčata a krátce prohřejte. Dochuťte solí a mletým pepřem. Hotovou směs vyjměte z pánve a dejte stranou. Vidličkou rozšlehejte hořčici se smetanou a vlijte na pánev. Nechte krátce povařit. Do vzniklé omáčky přidejte připravenou zeleninu s houbami, prohřejte a případně ještě dochuťte solí a pepřem. Uvařené brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a na talířích přelijte připravenou houbovou omáčkou.
Fotky receptu Brambory s houbovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!