Použité suroviny receptu Brambory s mariánkovou omáčkou:
1000 g brambor
| 40 g másla
| 60 g hladké mouky
| 2 stroužky česneku
| majoránka
| vývar z hovězího nebo skopového masa nebo jen voda
| strouhaný zázvor, sůl
Postup přípravy receptu Brambory s mariánkovou omáčkou:
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozkrájíme na plátky. Rozetřený česnek zpěníme na tuku, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme jíšku. Zředíme ji vodou nebo vývarem, dobře rozmícháme, až vznikne hladká omáčka, okořeníme majoránkou a povaříme. Do omáčky vložíme rozkrájené uvařené brambory, okořeníme špetkou mletého zázvoru a ještě chvíli povaříme. Podáváme jako samostatné jídlo nebo současně s brambory vmícháme do omáčky pokrájené uvařené skopové či hovězí maso a společně povaříme.
Fotky receptu Brambory s mariánkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!