Postup přípravy receptu Brambory s mrkví na kari:
Příprava probíhá v kastrólu.
Na oleji osmažím cibuli do zlatova, přidám česnek a kari. Brambory oloupu rozkrájím na podélné čtvrtky. Mrkev očistím, rozpůlím, a pak ještě rozčtvrtím - z jedné mrkve tak vznikne 8 kousků. Na 1 kg brambor používám asi tak 2 - 3 mrkve - podle jejich velikosti.
Do osmažené okořeněné cibule vložím mrkev, promíchám, přiklopím poklicí a dusím 15 minut velice mírně.
Pak přidám osolené brambory, vše opět promíchám do mastna a přiklopím poklicí. Opět dusím velice mírně, snažím se často neotvírat a míchat jen v nejnutnějším případě (když s to moc chytá). Občas stačí kastrólem protřepat, aby se to zbytečně nemuselo otvírat. Dokud není nutné, nepřidávám vodu, ve chvíli, kdy mám pocit, že už je chytání se brambor ke dnu nádoby neúnosné, přidám maximálně 2 lžíce vody a snažím se nechávat dusit přílohu co nejvíce pod poklicí. Hotové je to, až je to měkké.