Použité suroviny receptu Brambory s ovčím sýrem a olivami:
3 lžíce másla
| 100 g černých oliv
| 1 kg brambor
| 2 šalotky
| 100 g zelených oliv
| petrželka
| 200 g ovčího sýra
| snítka rozmarýnu
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Brambory s ovčím sýrem a olivami:
Brambory uvaříme ve slupce, vychladíme a vychladlé oloupeme. Pokrájíme na kostky.
Mezitím co se brambory vaří, si oloupeme šalotku a pokrájíme podle velikosti na čtvrtky či osminky. Snítky rozmarýnu opereme a osušíme, otrháme a nahrubo posekáme. Ovčí sýr nakrájíme na větší kostky. Tento sýr můžeme nahradit sýrem feta. Petrželku opereme, osušíme a otrháme lístky.
V pánvi rozehřejeme máslo, ve kterém opečeme připravené brambory do křupava. Brambory osolíme. Přimícháme olivy a rozmarýn. Poté k bramborám přidáme ovčí sýr a krátce prohřejeme. Vše ještě trochu osolíme a ochutíme pepřem. Promícháme.
Brambory s ovčím sýrem a olivami servírujeme na talíře a navrchu je posypeme sekanou petrželkou.
Fotky receptu Brambory s ovčím sýrem a olivami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!