Použité suroviny receptu Brambory s petrželkou a česnekem:
1,2 kg malých brambor
| 1/2 paličky čerstvého česneku
| 1 svazek petrželky
| 3 lžíce olivového oleje
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Brambory s petrželkou a česnekem:
1. Brambory důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a okartáčujeme. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme přikryté asi 25 min. Scedíme a necháme sejít páru.
2. Paličku česneku rozebereme na stroužky, oloupeme a půlky stroužků nadrobno posekáme.
3. Petrželku omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, lístky otrháme a jemně nasekáme.
4. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a česnek na něm osmahneme. Vmícháme petrželku a vše vydatně osolíme a okořeníme čerstvě mletým pepřem.
5. Do pánve přidáme vařené brambory ve slupce a za stálého míchání asi 1 min. prudce opékáme. Okamžitě podáváme.
Fotky receptu Brambory s petrželkou a česnekem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!