Použité suroviny receptu Brambory s rajčaty a zelenými fazolkami:
2 cibule
| 6 stroužků česneku
| 300 g zelených fazolových lusků
| 500 g brambor
| 4 lžíce olivového oleje
| sůl
| 300 ml zeleninového vývaru (z kostky)
| 1 bobkový list
| 1 lžička sekaného tymiánu
| 1/2 lžičky sušeného oregana
| po 1 lžíci petrželky a kopru
Postup přípravy receptu Brambory s rajčaty a zelenými fazolkami:
Cibuli a česnek oloupeme a posekáme. Fazolové lusky omyjeme, očistíme a rozpůlíme. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na dílky. V kastrolu rozehřejeme olivový olej a cibule s česnekem na něm zesklovatíme. Přidáme fazolové lusky a brambory, trochu osolíme a krátce osmahneme. Přilijeme zeleninový vývar, vložíme bobkový list, tymián, oregano a pepř. Přikryté dusíme zhruba 15 min. Potom přidáme rajčata a necháme dusit dalších 8 min. Krátce před podáváním vmícháme petrželku a kopr. Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.
Fotky receptu Brambory s rajčaty a zelenými fazolkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!