450 g brambor
| 3 lžíce slunečnicového oleje
| 50 g anglické slaniny, nakrájené na proužky
| 100 g žampionů, pokrájených
| 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu nebo 1 snítka čerstvého
| 2 vejce
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Brambory s vejci:
1. Připravte brambory
Omyté brambory nakrájejte na menší kostičky a osušte na kuchyňském papíru. Na větší pánvi (ideální je s nepřilnavým povrchem) rozpalte olej a vsypte do něj brambory. Opékejte je ze všech stran, až začnout zlátnout a vláčnět; trvá to asi deset minut.
2. Osmažte slaninu
Do pánve přisypte proužky slaniny a smažte asi pět minut, až budou křupavé. Pak přidejte žampiony a vše posypte rozmarýnem. Osolte, opepřete a opékejte, dokud houby nezvláční (mělo by stačit zhruba pět minut).
3. Dokončete dílo
Obsah pánve teď rozdělte na dvě části a do každé vyklepněte vajíčko. Potom nádobu zakryjte a nechte ji stát na mírném ohni, dokud nejsou vejce hotová; nebude to trvat déle než dvě, maximálně čtyři minuty.
Fotky receptu Brambory s vejci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!