Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Brambory s vejci a bylinkovou omáčkou:
1 kg brambor
| 8 vajec
| 1 svazek petržele
| 1 svazek bazalky
| 1 svazek pažitky
| 200 ml RAMA Cremefine (modrá láhev, k zakoupení v supermarketu)
| 300 ml mléka
| 2 lžíce hořčice
| 2 lžíce citrónové šťávy
| špetka cukru
| pepř a sůl
Postup přípravy receptu Brambory s vejci a bylinkovou omáčkou:
Brambory oloupeme, omyjeme a dáme vařit do slané vody asi na 20 minut. Vejce uvaříme natvrdo (8 minut), potom ihned prudce ochladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Bylinky opláchneme, osušíme a nasekáme najemno.
Cremefine i s mlékem našleháme metličkou na sníh. Za stálého míchání zahříváme, ale pozor - směs nesmí vařit. Potom přidáme hořčici, sůl, pepř, cukr a citrónovou šťávu. Nakonec vmícháme do omáčky bylinky. Servírujeme brambory s vejci přelité omáčkou.
Fotky receptu Brambory s vejci a bylinkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!