Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
![5.5/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 8 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![5.5/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.5/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.5/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Brambory v soli:
2 oloupané, překrojené stroužky česneku
| olej na vymazání formy a trochu na zakapání brambor
| 2 lžíce jehliček rozmarýnu
| 1,5 kg malých brambor, neloupaných, ale pečlivě omytých a osušených
| 3/4 kg hrubé mořské soli
| 30 g hladké mouky
| 200 ml zakysané smetany
Postup přípravy receptu Brambory v soli:
Troubu předehřejte na 230 °C, horkovzdušnou na 210 °C. Kulatou formu o průměru 30 cm vytřete česnekem a potřete olejem. (Formu můžete ještě vyložit pečicím papírem, pak znovu potřít olejem a posypat česnekem.) Na její dno nasypte bylinky a na ně hustě vedle sebe naklaďte brambory. V míse promíchejte sůl a mouku, pomalu přilévejte asi 120 ml vody, aby vznikla hladká směs. Nalijte ji na brambory ve formě a hlavně mezi ně. Nakonec pečte na střední příčce trouby. Formu vyjměte a nechte pět minut vychladnout; vyklopte brambory na velký talíř a vyloupejte je ze slaného obalu. Podávejte se zakysanou smetanou, zakápnuté trochou oleje.
Fotky receptu Brambory v soli:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!